سازه کلیک یا به عبارت دیگر سپری کلیک ۶۰*۶۰ به منظور نصب سقف کاذب  ۶۰*۶۰و تایل  ۶۰*۶۰ مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع سقف کاذب امکان دسترسی به تاسیسات سقف را به آسانی فراهم می نماید. سازه کلیک شامل سپری ۳٫۶۰  – سپری ۱۲۰ و سپری ۶۰ سانت و همچنین نبشی ۹۰درجه یا نبشی L24 می باشد. سازه کلیک ۶۰*۶۰ عمدتا از جنس ورق گالوانیزه تولید می گردد و از این رو از قیمت مناسبتری نسبت به آلیاژهای دیگر مانند سازه کلیک آلومینیوم برخوردار بوده ،از طرف دیگر سبک بوده و در مقابل اکسید شدن و زنگ زدن مقاوم می باشد. 

آشنایی با مراحل انجام زیرسازی تایل 60*60

امروزه به لطف تولیداتی همچون و تایل گچی تنها کافی است با برخی ابزارهای سبک و ساده مثل نوارهای آلومینیومی که حدود 2-3 سانت قطر دارد سازه‌ای ایجاد کنید تا بتوانید تایل‌های 60*60 را روی آن قرار دهید.

قبل از اینکه با مراحل انجام زیرسازی تایل 60*60 آشنا شوید بهتر است ابزارهای مورد نیاز و نحوه کار با آن‌ها را بشناسید.

ابزارهایی که برای انجام زیرسازی تایل 60*60 نیاز است به ترتیب عبارتند از:

آویز 

نبشی

سازه های سپری

سازه اصلی

در ادامه به صورت خلاصه در مورد هر یک از ابزارهای نامبرده شده توضیح خواهیم داد.

آویز

برای انجام زیرسازی تایل 60*60 به آویز نیاز داریم. آویزها انواع مختلفی دارند؛ اما آنچه برای زیرسازی کاربرد دارد آویز مفتول گالوانیزه است که باید حداقل 6 میلی‌متر قطر داشته باشد و فنر آن به صورت دوتایی تنظیم شده باشد تا بتوان ارتفاع مناسب را تنظیم کرد.

نبشی

نبشی‌ها کاربردهای مختلفی دارند و پرکاربردترین آن نبشی تراز است که به منظور تراز کردن دیوار و سقف استفاده می‌شود؛ همچنین به عنوان اولین تکیه گاه در حاشیه سقف است که نقش باربری را نیز ایفا می‌کند.

نبشی تراز در دو نوع ساده و دارای خط سایه ارائه می‌شود و شما می‌توانید متناسب با نوع نیاز خود از انواع مختلف آن استفاده کنید.


سازه سپری

از آنجایی که این سازه همچون یک سپر از سازه و آویزها را محافظت می‌کند به آن سازه سپری می‌گویند. سازه سپری در سه طول متفاوت 3600، 1200 و 600 ارائه می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی‌های سازه سپری عبارتند از:

زبانه‌ها: وجود برخی زبانه‌ها برای اتصال بهتر در ابتدا و انتهای سازه ضروری است تا عمل زیرسازی راحت‌تر و در مدت زمان کمتر انجام شود.

شیارهای قائم: وجود برخی شیارها به روی سازه تایل 60*60 موجب می‌شود تا محل دقیق اتصال سایر اجزا مشخص شود و ابعاد مدولار تضمین شود.

سوراخ آویزگیری: برخی سوراخ‌های منظم به منظور آویزگیری در فاصله‌های منظم ایجاد شده که محل اتصال آویزها را مشخص می‌کند و اندازه گیری را تسهیل می‌بخشد. 

علاوه بر موارد فوق دقت داشته باشید که سطح زیرین سازه حتما باید با یک لایه پیش رنگ شده پوشانده شود.

سازه اصلی

سازه اصلی از سه بخش مهم یعنی T3600 ،T1200و T600 تشکیل شده است. در ابتدا باید سازه‌های T3600 که سازه اصلی است را در فواصل 120 سانتی متر و به موازات یکدیگر نصب کنید.

لبه سازه اصلی سوراخ‌هایی وجود دارد که به جهت اتصال به آویز در نظر گرفته شده است و در انتهای آن یک قلاب تعبیه شده تا اتصالات موجود به صورت کامل به یکدیگر متصل شود.

پس از اینکه سازه تایل 60*60 را نصب کردید نوبت سازه فرعی است. سازه فرعی همان T1200 است. این سازه در فواصل 60 سانتی متر به موازات یکدیگر نصب می‌شوند؛ سپس باید سازه T600 را از طریق شیارهایی که روی سازه ایجاد شده به T1200 متصل کنید.

نکته: ضریب تبدیل متر مربع به متر طول برای هر سازه اصلی و فرعی به ترتیب عبارتند از:

سازه T1200 ضریب ۱.۶۰

سازه T600 ضریب ۰.۸

سازه T3600 ضریب ۰.۸

سازه نبشی هم ضریب ۰.۶